COACHING
Soms kan een tweegesprek een goede manier zijn weer koers te bepalen. Waar loop je op vast? Welke nieuwe stappen passen bij je? Wat wil je houden en wat gooi je weg, letterlijk en immaterieel? Een gesprek kan genoeg zijn, soms is er meer nodig om overzicht te krijgen. Vaak komt uit een ontmoeting een centrale vraag naar voren. In overleg worden een of meer afspraken gemaakt om deze vraag samen tegemoet te treden.

Coaching geeft begeleiding bij het maken van keuzes. Een (plotseling) verlies, een verandering, werk, loopbaanvragen, relaties met mensen. Het gaat er om weer te voelen dat je met je eigen ijkpunten verbonden bent. Meer hart, minder hoofd. Belemmeringen kunnen worden onderzocht, oude denkpatronen en valkuilen kunnen worden opgeruimd.
Er kan meer inzicht ontstaan in het eigen levenspad. Zo kunnen gewenste veranderingen stapsgewijs in gang worden gezet.

Een no-nonsense benadering brengt je dichter bij de ervaring. Vaak kunnen de dingen eenvoudiger en worden problemen hanteerbaar als je het praktisch bekijkt. Energiewerk kan behulpzaam zijn, om samen te ontdekken welke thema's er spelen en deze ook aan te gaan, maar voor wie hier geen affiniteit mee heeft zijn er andere oefeningen om tot helderheid te komen.